top of page

Ankara Kilit Taşı

Ankara kilit taşı, elips taş, dekor taş, beşgen taş gibi farklı modellerde alternatif desenlerini de bulabileceğiniz Ankara kilit taşı günümüzde hobi bahçesi, site içerilerine, apartman otopark alanlarında avm otoparklarında da karşımıza çıkmaktadır. Ankara kilit taşı fiyatları ekonomik olmasının yanı sıra tadilat kısımları da oldukça basit ve uygun fiyatlardadır. Ankara kilit taşı model ve renk konusunda zengin bir menüye sahip olduğu gibi genelde 6 ve 8 cm kalınlığında üretilmektedir. Ankara kilit taşı bir beton ürünüdür. Çimento ve kumun karışımıyla kalıplanarak elde edilir. Günümüzde Ankara kilit taşı üretimi son teknoloji makineleri ile üretilmektedir.

Ankara kilit taşı modelleri her alan için farklılık göstermektedir. Otopark alanlarında kaymış açılmış bir Ankara kilit taşı modellerinden birisini göre bilirsiniz. Bunun bir den fazla sebebi vardır. Ama Ankara kilit taşı açılma dağılma sebeplerinin başlıcası kilitli olmayan modellerin otopark alanlarına yapılması ve kenar bordür taşları ile sıkıştırılma yapılmaması bazı Kilit taşı modellerinde kilitlen me yapısı olmadığı için açılmalara, kaymalara elverişli olurlar ömürlük bir zemin olsun istiyorsak eğer yürüme yollarına kare taş, dekor taş gibi modeller otopark alanlarında da aşık modeli ve s modeli kilit taşı tercih edilmelidir.

KİLİT TAŞI USTASI

Kilit taşı döşemesi nasıl olmalı? kilit taşı döşemesi yapılmadan önce nasıl bir zemin olduğunu bilmek gereklidir. Kilit taşı zemini güçlü olmalıdırki çökmeler yaşanmasın oturmamış sıkıştırma yapılmamış bir Ankara kilit taşı döşemesi büyük parçalar halinde çökme yaşana bilir. Tadilat yapılması da artık o alanın sürekli çökmesini engellemeyecektir. Başka alanlarda da sürekli çökmeler meydana gelecektir. Kilit taşı ustası bu konularda iş vereni bilgilendirmesi gereklidir. Peki zeminde ne gibi güçlendirmeler yapılmalıdır ?

KİLİT TAŞI ZEMİN GÜÇLENDİRME

Ankara kilit taşı döşemesi yapılacak toprak bir zemine sahip ise o alana baypas dolgu malzemesi serilerek sıkıştırma dediğimiz işlem yapılmalıdır. Bu baypas serimi 2 aşamalı olmalıdır. Önce kalın iri taş parçalarının olduğu baypas sonrasında ise ince baypas

serilmelidir. Kilit taşı ustası ile bu konuyu istişare ederek kalıcı çözüm elde etmelisiniz. Baypas dolgu sıkıştırmasının dışında maliyeti biraz yüksek olsa da kesin çözüm olacak bir uygulamada beton atımı olacaktır. Kenar bordür taşları döşemesi yapıldık dan sonra kilit taşı alanına hasır çelik ile güçlendirme yapıldık dan sonra üzerine beton atarak kilit taşı zemini ni daha da güçlü bir hale getire bilirsiniz. Sizlere Ankara kilit taşı ve zemin güçlendirme işlerinde hizmet veren firmamızın ekonomik fiyatları ve garantili işçiliği ile diğer çevre düzenleme çalışmalarında hizmet vermeye devam ediyor.

Son Paylaşımlar
bottom of page