top of page

PARKE TAŞI

Parke taşı doğaya uyumlu döşemesi yapılan alanlarda kalıcı ve net çözümler sunan parke taşı çeşitleri kavlama ya, aşınmaya karşı son derece güçlü bir performans sergilemektedir. 6 ve 8 cm buhar kürlü olarak üretilen parke taşı günümüzde okul bahçeleri, site içerilerinde, otopark alanlarında, hobi bahçeleri gibi alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Bu beton parke taşı modellerinin bir çok avantajları vardır. Bunlardan bazıları çamur tutmaz, temizliği son derece kolay olup sökülerek tekrar döşemesi yapılır.Tadilatı son derece ekonomik ve kolaydır.Bir m2 ye 36 adet düşen parke taşı 1 palette ise 15 m2 olarak istiflenir. Ve paletli olarak nakliyesi yapılır.

Peki parke taşı döşemesi yapılacak alanımızda neler yapılmalı nelere dikkat edilmelidir ? Parke taşı döşemesi yaptırmaya karar verdiğinizde ilk yapmanız gereken güvenilir bir firma ile iletişime geçmek olacaktır. Parke taşı firmasının size yönlendirdiği parke taşı ustası zemin etitü yaparak parke taşı döşemesine hazır bir hale getirmelidir. Bu hazırlıklar arasında en önemli çalışma ise zemin dayanıklılığı olacaktır. Parke taşı zemini oturmamış çökmeye el verişli bir zemin ise muhakak o zeminde gerekli güçlendirmeler yapılmalıdır.

Bu parke taşı zemin güçlendirme yöntemlerinin 2 farklı alternatifi vardır. Birincisi ve en sağlam net çözüm olan beton atılmasıdır. Zeminin de beton olan parke taşı çok uzun yıllar çökme ve kayma yapmaz ikinci seçenek ise mıcır sererek sıkıştırma yapılmasıdır. Parke taşı sağlamlığı için dikkat edilmesi gereken kurallardan biriside TSE belgeli parke taşı olmasıdır.

Ankara içersinde bir çok parke taşı üreticisi olmasına rağmen bunların içerisinden sadece bir kaçı TSE belgesine sahiptirler belgesiz parke taşları gözle görülecek kadar kalitesizdir. Ve çok kısa zaman içerisinde parke taşında kırılma aşınma sorunları yaşanmaktadır. Ayrıca parke taşı isteğe göre istenilen her renkte üretilerek uygulama sırasında dekoratif görülebilecek desenler verile bilir.

Hatta isim bile yazıla bilir diye biliriz Parke taşı sadece tek bir ürün değildir. Parke taşı modelleri alanlara göre farklı desenler de de üretilmektedir. Bu desenler arasında dekor parke taşı, elips parke taşı, kare parke taşı gibi seçenekler de çevre düzenleme çalışmalarınızı süsleyecektir. Parke taşı döşemesi genelde binalarda ve sitelerde yapıldığı için yönetim aidatları ile ödenerek bütçenize herhangi bir zarar vermeyecektir. Ayrıca firmamızın yönetimlere sunduğu ödeme kolaylıklar dikkatinizi çekecektir. Sizlerde Ankara içerisinde parke taşı fiyatları almak ve parke taşı ustası işleriniz için bizi araya bilirsiniz.

Son Paylaşımlar
bottom of page