top of page

BAHÇE DUVARI

Bahçe duvarı temel parçaları çelik kalıp, demir ve beton olan Bahçe duvarı imalatı mülklerimiz çevre düzenleme çalışmalarında olmazsa olmazları arasındadır. Hem sınır belirleme amaçlı hem güvenlik açısından son derece önem taşımaktadır. Bahçe duvarı geçmiş yıllarda bims duvar daha yoğun olarak tercih edilmekteydi.Ancak günümüzde hem daha uzun ömürlü hem daha estetik olan çelik kalıplardan oluşan Bahçe duvarı modelleri artık daha fazla tercih edilmektedir. Peki Bahçe duvarı yaptırırken nelere dikkat edilmeli Bahçe duvarı maliyeti nedir ?

Bahçe duvarı çelik kalıpların içerisine dökülen ve kalıp içerisindeki desenlerin şeklini alan Bahçe duvarı modeli dağal taş duvar görünümü,tuğla desen görünümü ve düz desensiz modelleri ile çevre düzenleme çalışmalarını süsleyecektir. Bahçe duvarı yapılırken en önemli dikkat edilmesi gereken işlem demir baglantıları olacaktır. Bahçe duvarı yüksekliğine göre demir baglantıları daha güçlü olmak zorundadır.

Bahçe duvarı maliyeti

Bahçe duvarı yapılırken zeminde gerekli ön çalışmalar yapılır. Kapı yerleri belirlenir kapı kenarlarına ve duvarda istenilen yerlere gelecek baba direkleri yerleri önceden tespit edilir. Ve zemine kireç dökerek kepçenin daha düz alan çıkarması amaçlanır. Eğer Bahçe duvarı ustanızın hatıl kalıbı yok ise 1 m yükseklikteki Bahçe duvarı hatılı için kepçe ağzının küçük olması hatıl betonu atılırken betonun fazla gitmesini engeleyece ktir.Hatıl yani Bahçe duvarı nın görünmeyen yüzü ve Bahçe duvarı nı ayakta tutan en temel parçasıdır.

Bahçe Duvarı

Bahçe duvarı hatılı yukarı da belirttiğimiz gibi duvar yüksekliğine göre değişmektedir. Bahçe duvarı m2 si hesaplanırken hatılda m2 ye dahil edilmektedir. Bahçe duvarı m2 si hesaplaması şu şikilde yapılmaktadır. Eğer standart bir Bahçe duvarı yani 1 m yükseklikte küpeşteli Bahçe duvarı yaptırcaksanız küpeşte (harpuşta) ile birlikte 1.20 cm yüksekliğinde olacaktır.50 cm de hatıl da olduğu için duvar uzunluğu ile 1.70 cm çarparak duvar m2 sini çıkara bilirsiniz. Bahçe duvar yüksekliği görünen kısmı 1.20 olacaktır.Bahçe duvarı fiyatları alanlara ve yüksekliğe göre farklılık göstermektedir. Ancak standart 1 m yükseklikteki bir Bahçe duvarı yapımında beton mikseri pompaya gerek duymadan Bahçe duvarı betonunu rahatlıkla döke biliyorsa Ankara Bahçe duvarı fiyatları 120TL ve 150 TL aralıkların dadır. Bahçe duvarı günde 40/50 m2 aralıklarında yapılmaktadır. Tabi işin metrajına ve Bahçe duvarı ustanızın kalıplarına da bağlıdır. Çelik kalıplı Bahçe duvarı ilk önce hatıl yapılır ve kalıplar bir birisine denk gelecek şekilde karşılıklı olarak kurulur. Bu işlem sırasında Bahçe duvarı aydınlatması için gerekli tesisatı da rahatlıkla çekerek Bahçe duvarı nızı aydınlatmalarla da süsleye bilirsiniz. Bahçe duvarı modelleri arasında osmanlı deseni, palmiye ağcı deseni, taş duvar görünümlü desen, ışıklı tuğla deseni gibi seçeneklerin yanı sıra sonra dan Bahçe duvarı kaplamaları da yapılmaktadır. Bu Bahçe duvarı kaplamaları arasında bir çok fazla duvar kaplama taş çeşitleri mevcuttur. Sizlerde Ankara’da Bahçe duvarı ve diğer çevre düzenleme işleriniz için kaliteli bir hizmet almak için bizi arayarak keşif ekibimizden detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Son Paylaşımlar
bottom of page