top of page

Parke Taşı Fiyatları Ve Kullanım Alanları

Parke Taşı Ve Nitelikleri

Estetik ve şık görünüm sağlayan parke taşları genellikle kaldırımlar ve sokaklar için kullanılmaktadır. Çeşitli renk ve boyutlarda üretilen parke taşları; kilit taşı, dikdörtgen taşı, küp taşı, L taşı, beşgen taş, altıgen taş, sekizgen taş, elips taşı, kare taş, antik taşı ve baklava taşı olarak kategorize edilmiştir. Parke taşı fiyatları sağladığı kolaylıkları açısından ekonomik ve maliyeti düşüktür.

Parke Taşı Kullanım Alanları

Üretimi betondan yapılmış olan parke taşları kullanım alanı açısından geniş bir yelpazeye sahiptir. Parke taşlarının genel kullanım yerleri; sokaklar, kaldırım alanları, çay bahçeleri, çocuk oyun parkları ve araç park alanları, okul kenarları, halka açık mekan yerleri, fuar alanları, eğimli yollar, gezi alanları, sahil alanları ve caddelerde kullanılmaktadır. Kolayca uygulanabilen parke taşı fiyatları açısından da altyapı işlerinde hiçbir ekonomik maliyet oluşmamaktadır.

Parke Taşlarının Öne Çıkan Özellikleri

Uzun seneler ağır yüke ve doğa koşullarına dayanan parke taşları, değişken hava şartlarına ve uzun ömürlü olmasıyla sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Başlıca özellikleri şu şekildedir:

1) Soğuk havalar, don olayları ve değişken atmosfer koşullarına karşı dayanıklıdır.

2) Uygulaması kolayca yapılabildiğinden parke taşı fiyatları ekonomik olup maliyeti düşüktür.

3) Donma ve kayganlık yapmadığı gibi temizleme işlemi kolayca yapılır.

4) Estetik ve sağlam görünümü ile parke taşı, rengini uzun bir süre korumaktadır.

5) Yüzey aşınmalarına karşı dirençli olup yeni ya da eski ürün ile uyumsuzluk sorunu oluşmamaktadır.

6) Su birikintilerini engeller niteliktedir.

7) Çeşitli ebatlarda renk, doku, desen seçenekleri olduğu için çevresi ile ahenk içindedir.

Parke Taşı Fiyatları

Parke taşının modeline, renk tonuna, miktarına ve ebatlarına göre parke taşı fiyatları değişiklik göstermektedir. Çok ender kullanılan kumlamalı parke taşı en pahalı parke taşı olma özelliğini taşımaktadır. Bu sebeple doğru yerde kullanımı için doğru parke taşı tercih edilmeli kaliteden ödün verilmemelidir.

Parke Taşı Kullanmanın Avantajları

Kullanımda birçok avantaj sağlayan parke taşlar, kötü yolları düzeltip düzgün ve konforlu bir yürüyüş yolu sağlamaktadır. Caddelerin veyahut da sokakların daha modern ve estetik bir görünüm sağlamasıyla hoş bir manzara sergilemektedir. Engelli kişilerin daha konforlu gezebilmesi açısından kolay bir kullanım avantajı sağlamaktadır.






Son Paylaşımlar
bottom of page