top of page

Kilit Taşı Firması

Kilit taşı firması Aşınma ve kayganlık gibi sorunu olmayan, dayanıklı ve sağlam olan kilit parke taşı, birinci sınıf zemin döşeme malzemesidir. Yağmur, kar ve su baskını gibi birçok durumda kırılma yapmayan bu taşlar, araba, kamyon ve benzeri çok ağır yükleri kolaylıkla taşımaktadır.

Nerelerde Kullanılır?

Parklar, bahçeler, halka açık alanlar, kaldırımlar ve daha bir çok mekan bu taşlarla kaplanmıştır. Belediyecilik hizmetlerinde en fazla tercih edilen malzemeler içerisindedir. Park ve bahçelerle ilgili projelerde kullanılmaktadır. Yollarda, kaldırımlarda ve caddelerde kullanılan bu taşlar, erozyon tehlikesi olan yerlerde de kullanılmaktadır. Fabrika, sanayi ve benzeri mekanların bahçelerinde kullanılan Ankara kilit taşı, kullanılmaz halde olan bütün alanları kullanılır hale getirmektedir. Özellikle çamur oluşumunun fazla olduğu, bahçe, alan ve parklarda bu taşlar pratik çözüm sunmaktadır.

Neden Dayanıklıdır?

Bu taşların en önemli özelliği suyu almamasıdır. Suyu kenarlardan aşağı göndermektedir. Bu nedenle sağlam yapısını korumaktadır. Yoğunluk ve kalınlık özelliği oldukça iyidir. Bu özelliği nedeniyle oto parkların vazgeçilmez malzemesidir. Vibrasyon ve pres uygulamalarına tabi tutulduğu için kalitesi üst seviyelere çıkmıştır. Bu özel yapısı nedeniyle birçok kaplama malzemesinden daha dayanıklıdır. Düzgün ve görsel olarak mükemmel bir zemine kavuşmak için en iyi ve en sağlam yöntem kilit taşlarıdır. Renk seçenekleri sayesinde, mükemmel desen çalışmaları yapılabilir. Estetik yapısı ve özel geometrik şekliyle, göz kamaştırıcı çalışmalar meydana getirilebilir.

Döşeme İşlemleri

Bu işlemlerde zemin çok önemlidir. Zeminin sert olması ve çökmeler meydana getirmemesi gerekir. Aksi halde düzgün bir zemin oluşturulamaz. Zeminin yumuşak yerlerinin silindir araçlarıyla ve diğer seçeneklerle sertleştirilmesinden sonra 5-7 cm civarında kum serilir. Kilitli taşların arasında 1,5 veya 2 milimetre boşluk olmalıdır. Bu boşluk, daha sonra kumla doldurulur. Kum doldurma işlemiyle görsellik tamamlanmış olur. Kilitli taşlar daha sonra kumlu zemine oturmaya başlar. Görsel olarak etkileyici özelliklere sahip olan bu taşlar, uzun yıllar görselliğini koruyabilmektedir. Bu taşların en iyi yanı kırılma meydana geldiği zaman değiştirile bilmesidir. Bu özelliği nedeniyle geniş park alanlarında ve sokak aralarında tercih edilmektedir. Su baskınları, şiddetli yağmur ve benzeri beklenmeyen durumlarda, su geçirmediği için her hangi bir deformasyona uğramamaktadır. Park, bahçe, koşu alanları ve benzeri bir çok mekanlarda yapılacak özel dekorasyon çalışmalarında, hızlı ve kaliteli çözüm için bu kilit taşları en iyi çözümdür. Bu gün en çok tercih edilen zemin malzemesidir. Ayrıca renk seçenekleriyle istediğiniz desen çalışması yapılabilir. Ankara da kilit taşı firması olarak sizlere kolay ödeme yöntemleri ile taksit imkanı sunan firmamız 2020 yılı içerisinde de hizmet vermeye devam ediyoruz .

Son Paylaşımlar
bottom of page