top of page

ANKARA BAHÇE DÜZENLEME


Ankara bahçe düzenleme, çevre düzenleme, Bir çok farklı iş kalemini içerisinde barındıran bu iki kelime mülklerimizin dış mekan çalışmaların da yapılan işlerin ismi diye biliriz. Peki Ankara bahçe düzenleme yaptırırken nelere dikkat etmeli uygun fiyatlarda nasıl kalıcı çözümler elde etmiş oluruz. Sizlere uygun fiyatlarda çevre düzenleme işleri nasıl yapılır. Bu yazımızda kısaca sizlere bahsetmek istiyoruz.

Ankara bahçe düzenleme yaptırmaya karar verdiğinizde ilk dikkat etmeniz konuların başında gelen Ankara çevre düzenleme firması seçimi olacaktır.İşle ayrı bir uğraş ustayla ayrı bir ugraş yaşamayı kimse istemez elbette çevre düzenleme ya da bahçe düzenleme işlerimizi yapacak güvenilir bir firma bulduk tan sonra bahçemizde neler yapa biliriz ?

Ankara bahçe düzenleme işlerinde ilk başta yapılacak işleri sıralamak gerekir. Örnek olarak peyzaj kısımlarını en sona bırakmalıyız ki diğer çalışmalar yapılırken peyzaj alanımıza zarar vermesin Ankara bahçe düzenlemesine sert zemin çalışmalarıyla başlaya biliriz. Yalnız bahçemizde yapılacak olan zemin döşemelerinden önce peyzaj çalışması için gerekli malzemeleri bahçemize çekmek gerekir ki tonajı yüksek araçlar sert zeminlerimize zarar vermesin.

BAHÇE DÜZENLEME SERT ZEMİN KAPLAMA

Bahçe düzenleme ya da çevre düzenleme çalışmalarında ser zemin yaptırılması gereken alanlarımız mutlaka olacaktır. Çardak alt zemin döşemesi, otopark zemin döşemesi, yürüme yolları gibi peki bu alanlarımıza ne gibi taşlar uygulata biliriz ? İşe otopark zemin döşemelerinden başlayalım önümüzde çok fazla parke taşı seçenekleri ve yanında beton gibi alternatifler olacaktır.

Genelde benzinliklerde, avm otopark alanlarında gördüğümüz parlak beton yani helikopterli beton uygulaması şahıs işlerinde çok fazla tercih edilmesede tercih edenleri görmek mümkündür. Beton yerine daha sıklıkla tercih edilen parke taşı döşemeleri de otopark yapımında kalıcı bir çözüm olacaktır.

Bu parke taşlarının bir çok çeşit ve renkleri mevcuttur. Parke taşı dışında granit küp taşları da tercih edilen ürünlerden birisidir. Genelde lüks yapılarda tercih edilen granit küp taşı maliyeti diğer ürünlere göre biraz daha pahalıdır.

Otopark döşemesinden sonra yürüme yollarında da tercih edebileceğiniz parke taşları arasında elips parke taşı, dekor parke taşı gibi çeşitler olacaktır. Biraz daha farklı olsun derseniz çardak zemini ile yürüme yolları kaplamasına karo taşı modellerinden tercih ede bilirsiniz.

BAHÇE DUVARI

Bahçe düzenleme ve çevre düzenleme çalışmalarının olmaz sa olmazı bahçe duvarı gerek güvenlik açısından gerek dekor açısından oldukça önemli bir uygulama Ankara çevre düzenleme firmanız bu konuda sizlere farklı seçenekler sunacaktır. Bahçe duvarları seçenekleri arasında doğal taş duvar, andezit kaplamalı duvar, Kayrak taşı kaplamalı bahçe duvar desenlerinin yanı sıra çelik kalıplarla yapılan kendiliğinden desenli olan bahçe duvar modelleri de seçenekler arasında yerini alacaktır.

BAHÇE DÜZENLEME OTOMATİK SULAMA VE ÇİM EKİMİ

Otomatik sulama bahçemizde diğer peyzaj çalışmalarından önce yapılaması gereken uygulama bahçedeki çim ve diğer bitkilerin daha düzenli ve daha profesyonel sulanması için oldukça gereklidir. Ayrıca sizlere zaman ve su dan da oldukça tasarruf sağlayacaktır.

Bahçe düzenleme ve çevre düzenleme çalışmalarının en keyifli çalışması kuşkusuz peyzaj kısmıdır. Peyzaj çalışmaları arasında bahçemize yaptırmamız gereken ilk kalem ağaç ve bitki dikimleri olacaktır. Duvar diplerine dilediğiniz bitki ve ağaçları ekerek çim ekimi işlemine geçe bilirsiniz.

Bahçe düzenleme ve çevre düzenleme çalışmalarında 2 farklı çim ekimi modeli vardır. Bunlardan birisi hazır rulo çim diğeri de normal doğal çim ekimi dir. İkiside aynı kalite dir. Ancak hazır çim bazı illerimizin iklimini kaldırmamaktadır. Sizlere çevre düzenleme firmanıza bu konuda danışa bilirsiniz. Sizlere yukarıda bahsettiğimiz çalışmaların dışında farklı bahçe düzenleme, çevre düzenleme kalemleri dışında da hizmet veren firmamız garantili ve ekonomik fiyatlar sunamaya devam ediyoruz. Ankara da bahçe düzenleme ve çevre düzenleme işleriniz için bizi arayın..

Ankara içi hizmet bölgelerimiz: İncek bahçe düzenleme, Çayyolu bahçe düzenleme, Batıkent bahçe düzenleme, Balgat bahçe düzenleme, Baglıca bahçe düzenleme, Keçiören bahçe düzenleme.

Son Paylaşımlar
bottom of page