top of page

DESENLİ BAHÇE DUVARI

Desenli bahçe duvarı istediğiniz bir model ve ya logoyu bahçe duvarınıza yansıtmaya ne dersiniz ? Osmanlı logosu tuğla deseni doğal taş duvar görünümü ve daha fazla modelleri ile mülklerimizin hem güvenliği hem çevre düzenleme çalışmalarında çok önemli rol oynayan bahçe duvarlarını süsleye bilirsiniz. Desenli bahçe duvarı çelik kalıpların içerisine yerleştirilen polyester desenlerden elde edilmektedir. Özel isteğe göre neredeyse her desende desenli bahçe duvarı yaptırmak mümkündür.

Yukarı da da belirtiğimiz gibi desenli bahçe duvarı modelleri çelik kalıplardan oluşarak polyester ile de içerisine desen koyularak bahçe duvarımızın desenli olması amaçlanır. Peki desenli bahçe duvarı nasıl yapılır ? Desenli bahçe duvarı yapılmadan önce alanda gerekli etüt yapılır ve babaların gelecekleri yerler kademeler belirlenir.

Ve duvar yapılacak alan kireç dökülerek sınırlar belirlenir.Ve iş makinesi kepçe ile desenli bahçe duvarımızın yüksekliğine göre desenli bahçe duvarı hatılı açılır. 1 m yükseklikte desenli bahçe duvarı için standart hatıl ölçüsü 30x50 ebatlarında kafi olacaktır. Hatıl yani desenli bahçe duvarı papuç ölçüleri İstinat duvarları için daha farklı ebatlarda olmalıdır.

Günümüzde duvar çökmelerini sıklıkla duyulmaktadır.Bunun en büyük sebeplerinden birisi de istinat duvarlarında hatıl yetersizliği demir donatı yetersizliğidir. Son olarak Ankara elvankentte bu hatalardan kaynaklı istinat duvarı çökmesi sonucu 1 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur.Desenli bahçe duvarı yaptırırken dikkat etmeniz kuralların başında gelen diğer bir unsur ise firma seçimi olacaktır.

Desenli bahçe duvarı hatılımızı kepçe yardımı ile açtıktan sonra isteğe bağlı kalınlı taki demir donatıları ile desenli bahçe duvarı demir bağlantımız yapılır. Desenli bahçe duvarı ustamız demir etrelerini ve diğer donatıları bağladıktan sonra hatıl betonumuz atılır. Hatıl betonu alanımız uygun ise mikserle ve ya pompa yardımı ile hatıl betonu atılır.

Ve desenli bahçe duvarı işimize beton çekmesi kuruması için bir gün ara verilir. Ertesi gün desenli bahçe duvarı modelimizi oluşturacak çelik kalıplar karşılıklı olarak kurulmaya başlanır. Desenli bahçe duvarı yapımı inşaat sektörünün en ağır işlerinin başında gelmektedir. Ve uzman bir ekip işidir. Karşılıklı olarak kurulan çelik kalıpların arkasından gelen birisi de kalan açıkları kapatarak iş bitimini hızlandırmaktadır. Desenli bahçe duvarı kalıpları genelde kendiliğinden küpeşte li olmaktadır. Tabi firmasına göre de değişmektedir. Küpeşte kurulumundan sonra da çelik kalıp dayamaları yapılır.

Bu işlem beton atımı sırasında desenli bahçe duvarı kalıplarımızın çökmesine engel olacaktır. Dayamalar dan sonra son işlem olarak desenli bahçe duvarı betonu atılmaya başlanır beton atılarak arkasından desenli bahçe duvarı desenleri daha güzel çıkması için kalıp içerisine vibratör vurulur ve son olarak mala ile gerekli düzenlemeler yapılır ve 1 gün sonra desenli bahçe duvarı kalıpları sökülür. Ve desenli bahçe duvarınız hazır artık. Sizlerde Ankara içerisinde desenli bahçe duvarı yaptırmak için bizi arayın.

Son Paylaşımlar
bottom of page