top of page

Kilit Taşı

Kilit taşı, dış mekan tasarım ve dekorasyon dünyasının en önemli malzemesidir. Bu kategoride hizmet veren kilit taşı tür firmamız, okul bahçeleri, resmi daire bahçeleri, parklar, site bahçeleri ve özel eğitim bahçeleri gibi birçok kategoride, dekoratif ve göz kamaştırıcı kilit taşı tür hizmeti vermektedir. Problemsiz çözüm yöntemlerini tercih eden firmamız, görsel olarak kötü görünen bütün park ve bahçeleri, göz kamaştırıcı tasarım çalışmalarıyla etkili hale getirebiliriz.

Kilit Taşı

Kilit Taşları Suya Basınca Karşı Dayanıklıdır

Özel pres sistemi ile üretilen bu taşlar, içerisindeki özel bir madde nedeniyle dış kısımdan gelen bütün suyu alt kısma gönderir. Bu şekilde mekanik yapısını sürekli korur. Üzerine tonlarca ağırlık gelse de yine de eski görünümünü korur. Etkileyici ve estetik görünüm özelliklerini uzun yıllar rahat bir şekilde koruyabilmektedir. Bu konuda tecrübeli kilit taşı kategorisindeki ustalarımız, kırmızı, yeşil ve gri kilit taşları ile sanat eseri meydana getirirler. Mükemmel yaratılmış ağaçlarla bezeli parklar ve bahçeler, etkileyici kilit taşı desenlerimizle mükemmel hale gelebilir.

İŞİN USTASI ÖNEMLİDİR

Bu taşları alıp öylesine dizmeniz sadece vakit kaybıdır. Bu işin ustası personellerimizle elips, baklava ve klasik tarzda kilit taşı işlemi gerçekleştirilebilir. Kilit taşı kategorisinde, öncelikle taş döşenecek mekan temizlenir. Yabani otlar ve büyük taşlar temizlenir. Ağaçlar koruma altına alınacaksa, kilit taşı planına eklenir. Teknik özellikleriyle tercih edilen hizmette, en önemli husus zeminin sertleştirilmesidir. Bu aşama uygulanmadığı zaman, kilit taşı döşeme işleminden sonra çökmeler meydana gelir.

Çökme işleminin gerçekleşmemesi için iş makineleri ile düzleme işleminden sonra silindir işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem sonunda çökecek yerler çöker. Kilit taşı tür hizmetleri kategorisinde, bu işlem bittikten sonra, ince bir kum tabakası yayılır. Bu kum yumuşaktır ve kilit taşı malzemesini bir arada tutar. Ustalarımız öncelikle yapılacak deseni hesap ederler. Kenarlardan döşeme işlemine başlayıp, tek yönde ilerlerler. Bu şekilde boşluk kalmaz. Döşeme işlemlerinde yumuşak çekiçle sağlamlaştırma yapılır. Böylece kilit taşı kategorisinde işlemlerimiz başarılı bir şekilde çözüme kavuşur.

Oto park çalışmalarında da tercih edilen bu taşlar, çok ağır araçların meydana getirdiği baskıya dayanır. Kırıldığı zaman yenileriyle yerleri değiştirilir. Yağmur, kar, sel ve benzeri bütün doğal olaylara karşı son derece dayanıklı bir yapısı vardır. Bu gün için açık hava zemin tasarım işlemlerinde en çok tercih edilen yöntem kilit taşı tür sistemidir.

Döşeme işleminin ardından kilit taşı malzemelerinin boş kalan aralıklarına kum doldurulur. Kum doldurma işleminin ardından artık kilit taşı döşeme işlemi son bulur. Yağan yağmurla birlikte kilit taşı malzemesi zemine daha iyi yapışır.Bura dan şunu da söyleyelim kilit taşı döşemeleri harç ile yapılmaz kuru toz üzerine döşemesi yapılarak üzerine silindir makinesi vurulur bu da kilit taşı döşemesinin sıkışarak bir birisine kilitlenmesini sağlayacaktır.

Son Paylaşımlar
bottom of page